Ryba na wiele sposobów – Jak przyrządzić rybkę, aby była pyszna, soczysta i miękka. Zdradzam sekret
3 179
Potrzebujesz:
Mąka – 1 szklanka
Woda – 70 ml
Soda – pół łyżeczki
Sól, gałka muszkatołowa, inne ulubione zioła – do smaku
Mąkę wymieszaj z sodą, dodaj sól i przyprawy. Następnie powoli wlewaj wodę, cały czas mieszając, do momentu aż masa będzie jednolita i gładka.
Panierka z białek
Potrzebujesz:
4 białka jaj
Mąka – 3 łyżki
Woda – 1 łyżeczka
Sól do smaku
Białka ubij na sztywno z solą. Mąkę przesiej przez sito i dodaj do białek. Wlej wodę i dobrze wymieszaj. Konsystencja masy powinna być płynna, lejąca.
Smaż filety na mocno nagrzanym oleju, w pewnej odległości od siebie, by zapobiec ich sklejaniu. Spróbuj naszych przepisów na panierki, a z każdego kawałka ryby przygotujesz pyszną potrawę.