Ryba na wiele sposobów – Jak przyrządzić rybkę, aby była pyszna, soczysta i miękka. Zdradzam sekret

Potrzebujesz:

  • Mąka – 1 szklanka
  • Woda – 70 ml
  • Soda – pół łyżeczki
  • Sól, gałka muszkatołowa, inne ulubione zioła – do smaku

Mąkę wymieszaj z sodą, dodaj sól i przyprawy. Następnie powoli wlewaj wodę, cały czas mieszając, do momentu aż masa będzie jednolita i gładka.

Panierka z białek

Potrzebujesz:

  • 4 białka jaj
  • Mąka – 3 łyżki
  • Woda – 1 łyżeczka
  • Sól do smaku

Białka ubij na sztywno z solą. Mąkę przesiej przez sito i dodaj do białek. Wlej wodę i dobrze wymieszaj. Konsystencja masy powinna być płynna, lejąca.

Smaż filety na mocno nagrzanym oleju, w pewnej odległości od siebie, by zapobiec ich sklejaniu. Spróbuj naszych przepisów na panierki, a z każdego kawałka ryby przygotujesz pyszną potrawę.

Czytaj dalej

Comments
Loading...
error: Treść zabezpieczona !!