Pyszna manna z miodem z patelni w 15 min – jem prawie codziennie i chudnę.
65 512
Fantastyczne ciasto do przygotowania w kilka minut na patelni! Bez dodatku kefiru, cukru i mleka. Zdrowa i pyszna alternatywa dla dbających o linię. Gdy spróbujesz go po raz pierwszy, z pewnością będziesz robić go regularnie.
Do przygotowania ciasta potrzebujesz:
kaszę mannę – 6 łyżek
miód – 5 łyżek
jajka – 7 sztuk
proszek do pieczenia – 10 g
olej roślinny – 3 łyżki
szczypta soli do smaku
Jajka wbij do miski i dobrze je ubij. Jest to niezbędne do tego, aby ciasto się udało. Do ubitych jajek dosyp kaszę mannę, wymieszaj dokładnie i pozostaw całość na około 5 minut.
Do przygotowanego ciasta dodaj szczyptę soli oraz wlej olej. Przygotuj patelnię – rozgrzej na niej łyżkę oleju.
W czasie, gdy patelnia będzie się rozgrzewać do ciasta dodaj proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj całość. Ciasto smaż około 5 minut na średnim ogniu, aż nabierze złotego koloru.
Odwróć ciasto i smaż jeszcze przez kolejne 3 minuty. Gotowe ciasto przełóż na talerz i polej miodem. Możesz dodać na górę ulubione owoce.