Kulinaria Sałatka Żydowska w 10 minut. Twoja rodzina będzie zachwycona Last updated wrz 4, 2020 55 693 Bardzo prosta i szybka sałatka, która jest przygotowywana w zaledwie 10 minut Połączenie prostych produktów zapewnia jej wspaniały smak. Doskonała gdy niepodziewani goście zapukają do drzwi. SKŁADNIKI serek topiony 100 g. jajka – 3 szt. musztarda – 3 g. majonez 50 g. czarny pieprz Przygotowanie: Ugotuj jajka na twardo i ostudź w zimnej wodzie. Zetrzyj je na drobnej tarce wraz z 1 topionym serem. Dodaj musztardę, czarny pieprz i majonez. Wymieszaj wszystko i podawaj do stołu. Sałatka doskonale nadaje się jako szybka, zimna przekąska. Możesz również dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ale to zależy od Twojego gustu. Smacznego!