Delikatne i soczyste mięso sprawia, że danie wprost rozpływa się w ustach. Możesz podawać je, tak jak lubisz z dodatkiem ziemniaków ryżu, frytek czy chrupiącej sałaty z kapusty.
Jeśli nie udało Ci się kupić gotowego mielonego mięsa, to razem z cebulą zmiel kurczaka za pomocą maszynki. Dodaj sól i pieprz do smaku, a następnie wymieszaj.
Możesz użyć mieszanki przypraw, składającej się z łyżeczki soli oraz pół łyżeczki papryki, kurkumy i granulowanego czosnku. Wymieszaj wszystko, a następnie dodaj do całości 2 łyżki mąki pszennej i kukurydzianej, szczyptę proszku do pieczenia oraz ćwierć szklanki wody.
Z powstałej masy odkrawaj kawałki mięsa i uformuj z każdego placki. Kostki z masła obtocz w koperku i startym serze, a następnie umieść je w środku mięsnych placków. Z placka uformuj kotlet, zamykając w środku masło.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.