Ciasto robi się niesamowicie łatwo i szybko. Wykorzystuje się do niego podstawowe produkty, co sprawia dużą wygodę w poszukiwaniu ich. Aby ciasto miało niezapomniany smak, należy polać je całe lukrem, wtedy uzyska najlepszą konsystencję.
Przygotowujemy miskę, do której wbijamy 4 jaja, a następnie dodajemy cukier, po czym ubijamy mikserem przez 2-3 minuty. Do tej samej miski wrzucamy masło, należy pamiętać, aby było one miękkie, po czym wrzucamy skórkę z cytryny i sok z połowy cytryny.
Następnym krokiem będzie wsypanie mąki, która musi być przesiana, a dalej wrzucamy mniejsze detale takie jak proszek do pieczenia i cukier waniliowy, po czym znowu będziemy ubijać mikserem do momentu uzyskania gładkiej masy.
Zależnie od preferencji możemy do niej dodać kandyzowane owoce i wymieszać. W następnej części przygotowania przyda się nam forma najlepiej o średnicy 24 cm, którą przykrywamy pergaminem i wylewamy na nią ciasto, po czym wyrównujemy.
Teraz możemy zająć się przygotowaniem lukru. Cukier puder trzeba połączyć z sokiem z cytryny i z wodą, a następnie wymieszać i pokryć nim nasze dzieło. Gdy lukier stwardnieje, ciasto będzie gotowe do zjedzenia.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.