Pyszne ciasto, które zrobisz bez pieczenia: muszę podzielić się tym przepisem, robię je prawie co tydzień
35 782
Ten deser jest absolutnie pyszny i całkowicie banalny w przyrządzeniu. Poza tym nie musisz niczego piec. Świetny pomysł, aby zafundować sobie wyśmienity deser w towarzystwie aromatycznej filiżanki kawy.
Potrzebujesz:
Długie biszkopty typu ladyfingers + mleko do namaczania
1 opakowanie budyniu waniliowego
500 ml mleka
Cukier do smaku
500 ml śmietany 30%
Polewa:
100 ml śmietany 30% + 1 tabliczka czekolady połamanej na kawałki
Przygotowanie:
Przygotuj niedużą formę – ja wybrałam taką na jeden rzęd biszkoptów.
Ciastka namocz krótko w mleku i włóż do foremki.
Z budyniu w proszku, cukru i mleka ugotuj klasycznie budyń. Polej nim biszkopty i ostudź.
Ubij śmietanę i ułóż na masie budyniu, wyrównaj powierzchnię. Ułóż kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w mleku.
Czekoladę rozpuść w śmietanie i na koniec polej biszkopty.