Ser, schab, ogórki kiszone…zawijam i wychodzą pyszne soczyste roladki. Robię tak już od 20 lat
10 378
Pyszne roladki ze schabu czy karkówki nie potrzebują wielu składników. Poza mięsem dodatkowo wystarczy mieć ser czy też ogórki kiszone.
Dzięki przygotowaniu tych roladek można zjeść naprawdę fantastyczne danie. Dzięki niewielkiej ilości składników jego przygotowanie jest naprawdę proste i nieskomplikowane.
Niezbędne składniki
100 gramów twardego żółtego sera
kilka ogórków kiszonych
sól, pieprz i inne przyprawy w zależności od preferencji smakowych
700 – 800 gramów schabu lub karkówki.
Przygotowanie dania
Mięso należy pokroić w równe plastry i lekko kilkukrotnie uderzyć tłuczkiem do mięsa. Każdy kawałek trzeba dokładnie posypać solą, pieprzem i innymi przyprawami z obu stron.
Tak przygotowane mięso należy odłożyć do miski, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez około 30-40 minut. W czasie gdy mięso leży w lodówce, należy pokroić ser.
Ogórki kroimy na 4 cienkie plastry. Mięso po wyjęciu z lodówki należy położyć na płasko i zawinąć w nie kawałki ogórka.
Roladki kładziemy do miski, w której będziemy je piec. Na górze kładziemy ser i tak przygotowane danie wkładamy do piekarnika na około 40 minut.