Kefirowy przysmak przygotujesz w 10 minut. Pyszność z ukrytym nadzieniem w środku
3 720
Myślisz o upieczeniu niesamowitego ciasta? Chcesz zaskoczyć swoich bliskich?
Zerknij na naszą propozycję: kefirowy przysmak. Pyszne zaskoczenie gwarantowane!
Czego potrzebujesz?
2 jajek
100 gram cukru
180 ml kefiru
100 g roztopionego masła
200 g mąki
1 łyżeczki proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru waniliowego
cukru pudru (do dekoracji)
twojego ulubionego dżemu
Od czego zacząć?
Na samym początku rozbijamy do miseczki jajka (pamiętaj, aby sprawdzić ich świeżość). Następnie dodajemy kefir, roztopione masło i cukier.
Mieszamy wszystko trzepaczką. Po kilku chwilach zaczynamy dodawać do naszej masy mąki i proszku do pieczenia – nie zapominamy, aby całość dokładnie wymieszać.
Najtrudniejsze za nami!
Przygotowanemu ciastu dajemy chwileczkę odpocząć, po czym połowę zawartości miski wylewami na blachę do pieczenia.
Pamiętajmy, aby na samym początku ją odpowiednio przygotować i wyłożyć papierem do pieczenia.
Następnie część na blaszce smarujemy według uznania swoim ulubionym dżemem (byleby nie przesadzić!) i wylewamy resztę ciasta.
Całość wyrównujemy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez 25-30 minut.