Warning: ini_set(): open_basedir restriction in effect. File(/home/jops/domains/bystragrazyna.net/php-errors.log) is not within the allowed path(s): (/home/skrypty/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php83/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php83/lib/php/) in /home/skrypty/domains/bystragrazyna.pl/public_html/wp-config.php on line 105 Schab zapiekany z serem i majonezem, gdy raz spróbujesz będziesz robić tak cały czas. Oto przepis, który każdy powinien poznać – Bystragrazyna.pl – Dobre rady od Bystrej Grażyny
Schab zapiekany z serem i majonezem, gdy raz spróbujesz będziesz robić tak cały czas. Oto przepis, który każdy powinien poznać
2 549
Pyszne danie przygotowane w tak krótkim czasie jak około 10 minut, czy to w ogóle możliwe?
Oczywiście, że tak. Przygotuj schab zapiekany który nie tylko, że będzie szybko podany do stołu, ale co najważniejsze zachwyci smakiem całą Twoją rodzinę.
Składniki niezbędne do przygotowania potrawy.
4 plastry schabu
sól oraz przyprawy do smaku
1 cebula
100 gram twardego sera
2 jajka ugotowane na twardo i 3 łyżki majonezu
Sposób przyrządzenia.
Natnij mięso w taki sposób, aby z tych nacięć powstała” siatka”, a następnie dobrze popieprz i posól plastry schabu z obu stron.
Cebulę pokrój na małe kawałki po czym ułóż je na spodzie naczynia żaroodpornego. Na górze poukładaj mięso.
Gdy już wykonasz te czynności, przystąp do tarcia sera i jajek na tarce, a po zakończeniu tej pracy dodaj majonez i sól.
Taką masę nałóż na schab znajdujący się w naczyniu i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na okres około pół godziny. Po upieczeniu, podając do stołu dodaj świeżą sałatkę, ziemniaki gotowane lub frytki, mogą być także duszone warzywa.