W 20 minut zrobiłam całą blachę tych pieczonych jabłkowych bułeczek. Przepis wart zapisania.
948
Szukasz prostego, a zarazem oryginalnego przepisu na pyszne bułeczki? Koniecznie wypróbuj ten.
Jabłkowe bułeczki zachwycą ciebie i twoją rodzinę. Będą też idealne do pracy czy szkoły lub na spotkania z przyjaciółmi. Jabłkowe bułeczki przygotujesz w 25 minut.
Składniki:
4 sztuki jabłek
500 g mąki pszennej
120 g cukru
4 średnie jajka
200 g masła
1 opakowanie cukru waniliowego
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Masło rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia. W misce roztrzepujemy jajka, następnie dodajemy do nich rozpuszczone masło. Po czym stopniowo dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszając składniki.
Na koniec dodajemy do naszej masy pokrojone w kostkę jabłka, mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką wykładamy porcje ciasta, pamiętając by zachować około 5 cm odstępy.
Bułeczki sporo urosną podczas pieczenia. Jabłkowe bułeczki pieczemy około 10-15 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Smacznego