Chwilka roboty i cała rodzinka się zajada: Soczyste mięso po francusku.
570
Dziś proponuje na obiad pyszne i soczyste mięso po francusku. Można je przygotować z wyprzedzeniem dlatego jest to znakomita opcja na obiad jeśli wiesz, że kolejnego dnia nie będziesz miała czasu na jego przygotowanie.
Rozłóż wszystkie składniki na blaszce, zawiń w folię spożywczą, a następnie schowaj w lodówce. Następnego dnia po prostu włóż je do piekarnika i zaskocz gości aromatycznymi smakami.
SKŁADNIKI
1 polędwiczka wieprzowa (możesz wybrać inny rodzaj mięsa)
2 jajka
2 łyżki majonezu
2 łyżki skrobi
1 cebula
150 g sera
2-3 pomidory
sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE
Umyj polędwiczki wieprzowe i pokrój na małe kawałki. Obierz i pokrój cebulę, ale niezbyt drobno. Przełóż pokrojone mięso do głębokiego naczynia, dodaj jajka, majonez, skrobię, a także odrobinę pieprzu i soli. Następnie dodaj posiekaną cebulę, dobrze wymieszaj.
Podsmaż mięso na rozgrzanej patelni jak placuszki, aby były lekko rumiane, potem przenieś je na blachę do pieczenia wyłożoną folią.
Pokrój pomidory w kółka, włącz piekarnik, aby się rozgrzał. Zetrzyj ser na drobnej tarce. Rozłóż 2 plasterki pomidorów na mięsie, umieść tarty ser na wierzchu. Piecz mięso w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut.
To wszystko, wieprzowina z serem i pomidorami jest gotowa. Smacznego!