Krakowskie ciasto z pianką: Prosty przepis na ciasto z wykorzystaniem ulubionych owoców, delikatnego musu i kremu budyniowego.

Następnie dodajemy 3 żółtka i proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy cukier. Upewnij się, że ciasto jest gładkie. Dodaj odrobinę wody, jeśli ciasto będzie zbyt kruche.

Piana:

  • 3 białka jaj
  • 125 g cukru pudru
  • 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej

Białka zmiksować i powoli dodawać cukier puder. Miksować do uzyskania sztywnej piany.

Krem budyniowy

  • 250 ml mleka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 100g masła o temperaturze pokojowej
  • 1 saszetka cukru waniliowego
  • 50g cukru
  • 1 żółtko

W misce połączyć mąki, cukier, cukier waniliowy i żółtko. Gęsty krem budyniowy powinien się powoli gotować. Do rozpuszczenia kremu budyniowego użyj niewielkiej ilości masła. Gotowy budyń waniliowy można zrobić łatwiej.

Ciasto upiec w blaszce 20×30 cali wyłożonej papierem do pieczenia.

Comments
Loading...
error: Treść zabezpieczona !!