Ciasto z twarogiem to niesamowicie doskonały deser, gdyż każdy jego kęs rozpływa się w ustach. Posiada aksamitnie puchate ciasto, za którym każdy będzie tęsknił.
Można zmieniać go na swój własny, indywidualny sposób, poprzez dodawanie ulubionych dodatków. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu i robi się go niezwykle szybko.
Aby rozpocząć należy dokładnie utrzeć jajka z cukrem, aż do momentu kiedy całkowicie się rozpuści. Dodać śmietanę, twarożek, sodę i sól oraz roztopione przestygnięte masło. Wszystko musi być dokładnie wymieszane i tworzyć jednolitą, gładką konsystencje.
Kiedy masa będzie gotowa dodaj przesianą mąkę i ponownie dokładnie połącz składniki. W tym momencie możesz dodać wedle uznania orzechy włoskie, rodzynki lub owoce kandyzowane.
Następnie wlej ciasto do formy, obłożonej pergaminem i włóż całość do piekarnika. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu zostaw ciasto do ostygnięcia. Smacznego!
Comments