Ugotuj 2 liście laurowe, 4 goździki…: Uratuj organizm od obrzęków, bólu i słabej odporności!

Moja babcia robiła tę herbatę zawsze, gdy pojawiały się u kogoś z domowników nieprzyjemne problemy zdrowotne. Oparta jest na zwykłych przyprawach kuchennych – goździkach i liściach laurowych. Napar pomagał jej zawsze rano, gdy budziła się z opuchniętymi nogami w wyniku zatrzymywania wody.

Napój ten działa szybko, oprócz opuchlizny pomoże Ci też przy innych problemach zdrowotnych.

Korzystne właściwości herbaty:

  • Wspiera zdrowie nerek i wątroby
  • Pomaga w produkcji żółci
  • Stymuluje wydzielanie enzymów trawiennych, co szczególnie docenisz przy problemach trawiennych
  • Wzmacnia układ odpornościowy (głównie dzięki dużej zawartości witaminy C)
  • Wspomaga zdrowie wzroku, mięśni i kości
  • Działa moczopędnie – zwalcza zatrzymywanie wody w organizmie
  • Obniża poziom cukru we krwi
  • Właściwości antyseptyczne, przeciwbólowe
  • Działa korzystnie na pracę serca i nerek
  • Pomocna w czasie grypy, chorobach oskrzeli i przeziębieniu
  • Łagodzi stany zapalne

Jak ją przygotować?

Potrzebujesz:

  • 300 ml wody
  • 2 liście laurowe (wcześniej umyte)
  • 4 goździki

Przygotowanie:

Umieść dwa umyte liście laurowe w wodzie i połóż garnek na kuchence. Gotuj przez 7 minut na wolnym ogniu.

Dodaj 4 goździki. Przykryj i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Wypij.

Pamiętaj, nigdy nie pij herbaty przez długi czas, po dwóch tygodniach musisz zrobić sobie przerwę. Dzieci i kobiety w ciąży również powinny zrezygnować z picia napoju.

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!