Gołąbki po cygańsku – Nie jadłaś jeszcze tak dobrych. Miało być na dwa dni a zjedzone w kilka chwil

Gołąbki to jedno z najpopularniejszych dań w każdej kuchni.

Warto wypróbować poniższy przepis na smaczne danie, które jest nieco zmodyfikowane, aby odbiec od codzienności. Przepis jest przygotowany zgodnie z cygańskimi zaleceniami.

Składniki:

  • 100 g białego ryżu,
  • 1 kg mielonego mięsa, np. wieprzowiny,
  • 1 kg liści kapusty białej,
  • 4 cebule,
  • 1 papryka,
  • 1 marchewka,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 pomidor,
  • liść laurowy,
  • olej roślinny,
  • ulubione przyprawy,
  • czarny pieprz do smaku,
  • sól do smaku.

Sposób przygotowania:

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!