Pyszne ciasto z herbatnikami „Czułość”. Genialnie prosty i szybki przepis. Każdy kawałek rozpływa się w ustach.
1 282
Ciasto czułość to szybki i pyszny deser, który nie wymaga pieczenia. Możesz go skomponować wg siebie dodając ulubione owoce, czekoladę lub bakalie i dodatkowo zaangażować w przygotowania dzieci, które będą miały nie lada frajdę. Zaczynamy!
Składniki na ciasto:
200g herbatników
3 jajka
250g skondensowanego mleka z puszki
400 mleka
1/2 łyżeczki cukru waniliowego
200 g masła
Składniki na polewę:
4 łyżki cukru
4 łyżki ciemnego kakao
12 łyżek mleka
Przygotowanie:
Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Przygotuj formę, może być szklana, wyłóż ją pergaminem i poproś swoich małych pomocników aby wyłożyły jej dno herbatnikami. Ubij jajka, dodaj do piany mleko i mleko skondensowane oraz cukier waniliowy – wszystko dokładnie wymieszaj. Przelej mieszankę do garnka i pomału doprowadź do wrzenia a gdy krem zgęstnieje odłóż do ostygnięcia.