Pyszne ciasto z herbatnikami „Czułość”. Genialnie prosty i szybki przepis. Każdy kawałek rozpływa się w ustach.
1 284
W drugim garnku przygotuj polewę: wymieszaj wszystkie składniki i podgotuj aż do zgęstnienia. Masło pokrój w kostkę i ubij mikserem.
Do ubitego masła dodawaj partiami schłodzony krem i dokładnie mieszaj na niskich obrotach miksera. Na pierwszą warstwę herbatników wyłóż część kremu, poukładaj ponownie herbatniki i znowu przykryj krem – ilość warstw zależy tylko od Ciebie.
Górną warstwę polej przygotowaną polewą i schowaj ciasto do lodówki, najlepiej na całą noc ale nie krócej niż 3-4 godziny.
Ciasto możesz dowolnie modyfikować zachowując jako bazę krem. Zamiast herbatników możesz użyć biszkoptów, kruchych ciasteczek lub dodać do ciasta np trzecią warstwę w postaci owoców lub bakalii.
Zachęcamy do eksperymentowania i podziel się z nami swoją wersją ciasta Czułość.