Małe bułeczki, które możesz przygotować samodzielnie w domu tuż przed posiłkiem lub wieczorem. Przepis.
1 052
Jogurt należy wlać do miseczki, połączyć z olejem, wodą, a także białkiem jaja, solą, cukrem i wodą z cytryny. Całość należy dokładnie wymieszać. Do jednolitej masy dodać proszek do pieczenia, następnie wsypać mąkę – uprzednio przesianą – i wymieszać.
Na koniec całego procesu, należy dodać miękkie masło i mieszać aż do uzyskania gładkiego i jednolitego ciasta. Masę przykryć bawełnianą ściereczką bądź ręcznikiem i pozostawić na czas 10 minut.
Po odstawieniu ciasta, należy zająć się nadzieniem. Świeże zioła dokładnie posiekać i wymieszać z serkiem kanapkowym.
Następnie, gotowe ciasto uformować w kształt długiego wałka i podzielić na mniejsze, równe kawałki. Z każdego kawałka stworzyć zgrabną kulkę.