Przepis na łatwe i szybkie sałatki z kapusty – Idealnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub kolacji. Każdy z Twoich gości na pewno doceni ich smak.
1 401
Składniki:
kukurydza
100 g jabłka zielonego
1 ogórek sałatkowy
400 g kapusty
3-4 łyżki jogurtu/śmietany
posiekany koperek
10 ml soku z cytryny
sól i inne przyprawy do smaku
Przygotowanie:
Na początku dokładnie umyj wszystkie owoce i warzywa. Pokrój ogórka w kółeczka, a następnie w paski. Pociachaj kapustę. Wszystkie składniki włóż do miski. Pokrój jabłko, wcześniej obierz je ze skórk, po czym skrop cytryną.
Do miski wrzuć wszystkie produkty, jogurt, sól i dodaj ulubione przyprawy. Dorzuć kukurydzę i całość wymieszaj. Sałatka jest gotowa do spożycia!