Przepis na łatwe i szybkie sałatki z kapusty – Idealnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub kolacji. Każdy z Twoich gości na pewno doceni ich smak.

Składniki:

  • 400 g kapusty
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • kolendra i koperek
  • pieprz i sól

Przygotowanie:

Umyj dokładnie wszystkie warzywa. Kapustę i ogórka pokrój w cienkie paseczki. Następnie wszystkie produkty wrzuć do miski i dodaj posiekany koperek i kolendrę. Ugotowane jajka oddziel – białko i żółtko osobno musi być osobno. Posiekaj białka na drobne kawałki, a żółtka rozdrobnij widelcem.

Do miski z wszystkimi składnikami dodaj białka, a żółtka umieść w osobnej miseczce. Następnie dodaj do nich śmietanę, oliwę, musztardę i przyprawy. Całość należy dokładnie wymieszać i dodać do pozostałych składników. Sałatka jest gotowa do spożycia, smacznego!

Czytaj dalej

Comments
Loading...
error: Treść zabezpieczona !!