Klopsiki mielone z twarogiem pieczone w piekarniku – Tak dobrych jeszcze nie jadłaś. Oto przepis
2 042
Do miski wrzucić twaróg, a następnie zmielić mikserem. Do twarogu dodać mięso, a także jajka oraz sól i pieprz. Całość powoli zmiksować. Do tej mieszanki dodać startą cebulę oraz czosnek, który musi zostać przeciśnięty przez praskę.
Weź drugą miskę. Umieść w niej bułkę tartą oraz wlej wodę, a następnie dodaj mięso. Wysmaruj blachę olejem. Masa mięsna ma musi zostać uformowana w kotlety bądź też kulki, które następnie muszą zostać umieszczone na blaszce.
Kotlety piecz w piekarniku przez około 30 minut, w 180 stopniach Celsjusza. Nim wyjmiesz cała blachę z piekarnika upewnij się, że klopsy są gotowe przez spróbowanie jednego. Następnie przygotuj sos.
Sos do klopsików jest robiony z masła, które należy rozpuścić w rondelku. Do masła należy dodać mąkę i mieszać tak, by cała masa była jednolita i bez grudek. Następnie sos potrzebuje około 2 minut na małym ogniu. Po tym czasie należy dodać wodę, a następnie także śmietanę, sól i pieprz. Wymieszać. Gotowe!