Kurczak na wiele sposobów. Oto sekret na chrupiącego pysznego kurczaka. Tak przygotowują znani kucharze

Jeżeli chcesz spróbować kurczaka i jednocześnie mieć wrażenie, że spędzasz wakacje w jednej ze śródziemnomorskiej miejscowości jest to możliwie. Używając wina, mandarynek, miodu i ziół jesteś w stanie to uczynić w swojej własnej kuchni.

Środek kurczaka wypełniam kilkoma ząbkami czosnku, gałązkami rozmarynu oraz dwiema mandarynkami obranymi i podzielonymi na pół.

Do polania kurczaka używam oliwy z oliwek, białego wina, soku o smaku mandarynkowym oraz miodu. Czas pieczenia kurczaka to 20 minut w temperaturze 220 stopni. W kolejnym kroku należy owinąć mięso w folię i piec jeszcze przez minut 40 tym razem w 170 stopniach.

Z dodatkiem musztardy

Comments
Loading...
error: Treść zabezpieczona !!