Kurczak na wiele sposobów. Oto sekret na chrupiącego pysznego kurczaka. Tak przygotowują znani kucharze

Lubisz kurczaka z chrupiącą i aromatyczną skórką? Dodaj musztardy a z pewnością osiągniesz taki efekt. Oprócz niej do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować również wino oraz oliwę z oliwek.

Do nadania bardziej intensywnego smaku można użyć sosu tabasco i ziół prowansalskich. Połącz ze sobą 4 drobno zmielone ząbki czosnku, 2 łyżki białego wytrawnego wina, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki musztardy, 1 łyżeczkę sosu tabasco, 1 łyżeczkę ziół prowansalskich oraz 0,5 łyżeczki soli.

Przed upieczeniem należy usmażyć zamarynowane powyższą mieszanką mięso. Temperatura pieczenia to 180 stopni.

Kurczak z indyjską nutką

Comments
Loading...
error: Treść zabezpieczona !!