Kurczak na wiele sposobów. Oto sekret na chrupiącego pysznego kurczaka. Tak przygotowują znani kucharze
1 378
Lubisz kurczaka z chrupiącą i aromatyczną skórką? Dodaj musztardy a z pewnością osiągniesz taki efekt. Oprócz niej do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować również wino oraz oliwę z oliwek.
Do nadania bardziej intensywnego smaku można użyć sosu tabasco i ziół prowansalskich. Połącz ze sobą 4 drobno zmielone ząbki czosnku, 2 łyżki białego wytrawnego wina, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki musztardy, 1 łyżeczkę sosu tabasco, 1 łyżeczkę ziół prowansalskich oraz 0,5 łyżeczki soli.
Przed upieczeniem należy usmażyć zamarynowane powyższą mieszanką mięso. Temperatura pieczenia to 180 stopni.