Chwilka roboty i cała rodzinka się zajada: Mięso pod pierzynka. Przepis.
482
Mięso po francusku to ostatnio mój ulubiony przepis na udany i pyszny obiad. Pyszne, soczyste mięso pod pierzynką z sera i z dodatkiem warzyw zachwyci Twoich domowników jak i gości! Koniecznie zapoznaj się z tym genialnym przepisem.
Składniki
Wieprzowina 1 kg
Cebula 3 sztuki
Pomidor 3 sztuki
Ziemniaki 4 sztuki
Czosnek 4 ząbki
Twardy ser 250 g
Zioła do smaku
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Majonez według uznania
Przygotowanie
Pokrój mięso na duże plasterki, posól i popieprz. Ziemniaki i ser zetrzyj na grubej tarce, posiekaj cebulę na pierścienie i pomidory na półpierścienie. Posmaruj blachę do pieczenia masłem, połóż na nią warstwę mięsa, następnie cebuli i startych ziemniaków. Teraz posmaruj pomidory majonezem i połóż je na ziemniakach.
Wstaw do piekarnika na 40 minut i piecz w temperaturze 200 stopni. Nie wyłączaj piekarnika. Wyjmij blachę do pieczenia, Pokrój drobno czosnek i posyp nim mięso. Następnie posyp górę dania tartym serem.Piecz w piekarniku przez kolejne 5 minut.
Najpiękniejszą rzeczą w tym przepisie jest to, że możesz użyć innego rodzaju mięsa, jakie masz tylko w lodówce. Przepis jest bardzo prosty i z pewnością wyjdzie każdemu. Podoba Ci się przepis? Podziel się z nim ze znajomymi!