Chwilka roboty i cała rodzinka się zajada: Soczyste mięso po francusku.

Dziś proponuje na obiad pyszne i soczyste mięso po francusku. Można je przygotować z wyprzedzeniem dlatego jest to znakomita opcja na obiad jeśli wiesz, że kolejnego dnia nie będziesz miała czasu na jego przygotowanie.

Rozłóż wszystkie składniki na blaszce, zawiń w folię spożywczą, a następnie schowaj w lodówce. Następnego dnia po prostu włóż je do piekarnika i zaskocz gości aromatycznymi smakami.

SKŁADNIKI

  • 1 polędwiczka wieprzowa (możesz wybrać inny rodzaj mięsa)
  • 2 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki skrobi
  • 1 cebula
  • 150 g sera
  • 2-3 pomidory
  • sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE

Umyj polędwiczki wieprzowe i pokrój na małe kawałki. Obierz i pokrój cebulę, ale niezbyt drobno. Przełóż pokrojone mięso do głębokiego naczynia, dodaj jajka, majonez, skrobię, a także odrobinę pieprzu i soli. Następnie dodaj posiekaną cebulę, dobrze wymieszaj.

Podsmaż mięso na rozgrzanej patelni jak placuszki, aby były lekko rumiane, potem przenieś je na blachę do pieczenia wyłożoną folią.

Pokrój pomidory w kółka, włącz piekarnik, aby się rozgrzał. Zetrzyj ser na drobnej tarce. Rozłóż 2 plasterki pomidorów na mięsie, umieść tarty ser na wierzchu. Piecz mięso w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut.

To wszystko, wieprzowina z serem i pomidorami jest gotowa. Smacznego!

Comments
Loading...
error: Treść zabezpieczona !!