Jest ono delikatne, a zarazem niesamowicie pyszne. Jednak to, co wyróżnia je od innych ciast, to to, że nie musimy go piec.
Tym, od czego zaczniemy, będą galaretki, które nadadzą koloru naszemu deserowi. Do osobnych pojemników wsypujemy galaretki i zagotowujemy wodę.
Do przygotowania podstawy jasnej części deseru, zalewamy 20 g żelatyny 50 ml wody i zostawiamy na 10 minut, żeby spęczniała. Następnie rozpuszczamy żelatynę w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej, po czym łączymy ze skondensowanym mlekiem.
Czas wrócić do galaretek. Kroimy je w małe kostki, po czym przenosimy do formy i zalewamy je skondensowanym mlekiem połączonym z żelatyną.
Taki deser wkładamy na 8 godzin do lodówki. Rezultat jest taki, że otrzymujemy pyszny, słodki deser z posmakiem kwaskowatości, którego nadają owocowe galaretki.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.