Najpyszniejsze roladki jakie dotychczas jadłam. Schab, por, pieczarki, ser i to pyszne danie ląduje na stole
65 390
Pokrój schab w plastry o grubości ok. 1,5cm. Rozbij je tłuczkiem. Przypraw solą i pieprzem.
Rozgrzej olej, rozpuść w nim masło i wrzuć posiekany czosnek. Kiedy czosnek się zeszkli, dorzucić pokrojony w plastry por (białą część). Smaż ok. 10 minut. Odstaw do ostygnięcia.
Zetrzyj ser (najlepiej na tarce o drobnych oczkach).
Gdy zetrzesz ser, połącz go ze wcześniej usmażonym porem.
Na przygotowanym już schabie, rozłóż dokładnie farsz i zawiń mięso w rulony. W każdy rulon wbij wykałaczkę, żeby schab nie rozpadł się podczas smażenia.
Smaż do uzyskania złotego koloru.
Do roladek przygotuj pyszny sos!
W garnku roztop łyżkę masła i podsmaż na nim pokrojone pieczarki. Dolej trochę wody i wrzuć kostkę sera. Całość duś pod przykryciem przez ok. 10 minut. Całość dokładnie zblenduj do uzyskania kremowego sosu.
Włóż roladki do naczynia żaroodpornego i zalej sosem.
Piecz całość przez ok. 30 minut w temp. 160 stopni.