Pyszne ciasto bez pieczenia – chwilka i gotowe. Każdy je uwielbia, dlatego zdradzam przepis
1 630
Herbatniki, śliwki, morele oraz orzechy zmiel drobno w blenderze. 70 g gorzkiej czekolady oraz 70 g masła wymieszaj ze sobą, rozpuszczając oba składniki w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej.
Tak przygotowaną mieszankę z czekoladą połącz z wcześniej przygotowanymi składnikami.
Do czystego naczynia lej śmietanę oraz cukier i odstaw na 1 minutę. W małej szklance żelatynę zalej wodą i również odstaw na kilka minut (do czasu aż żelatyna napęcznieje). Śmietanę z cukrem ubij za pomocą miksera przez 2-3 minuty. Nie przerywając miksowania, dodaj twarożek. Miksuj do czasu uzyskania gładkiej masy.
Żelatynę z wodą wstaw do mikrofalówki aż się rozpuści. Dodaj do niej około 2 łyżki ubitej śmietany i dobrze wymieszaj. Cały czas ubijając śmietanę, powoli wlej do niej rozpuszczoną żelatynę. Miksuj do czasu uzyskania gładkiej masy.