Od miesiąca jem te pyszne dietetyczne sałatki na obiad i wciąż chudnę. Jedz nawet po 22 i nadal chudnij
49 059
Zaczynamy od posiekania 200 g młodej kapusty. Później przechodzimy do pokrojenia jednego słodkiego i jednego kwaśnego jabłka w wybrany przez nas sposób – mogą to być paseczki, kostka lub cienkie plasterki.
Ciekawą propozycją na urozmaicenie tej sałatki są 2-3 łyżki kukurydzy oraz skropienie sałatki octem jabłkowym i olejem słonecznikowy. Później należy jedynie doprawić ją solą i dokładnie wymieszać.
Czwarty przepis – sałatka z ogórkiem i marchewką, czyli prosty sposób na poznanie kuchni azjatyckiej
500 g marchwi, zetrzyj na tarce do tak zwanej koreańskiej marchwi, a później 200 g ogórków pokrój w plasterki. Wymyj tarkę i użyj jej do przygotowania małego kawałka świeżego korzenia imbiru.
Połącz składniki, a następnie przygotuj w osobnej misce 50 ml sosu sojowego i dwie łyżki oleju sezamowego. Dla uzyskania pożądanego efektu dopraw sałatkę przygotowanym sosem i posyp na koniec sezamem.