Po pierwsze należy podgrzać mleko, dodawać do niego jajka oraz sól. Następnie do powstającej masy powoli dodawaj mąkę. Wszystko wymieszaj i odstaw. W tym czasie możesz pokroić szynkę w kostkę oraz zetrzeć ser.
Następnie rozgrzej patelnię z olejem i powoli wlewaj masę jajeczną. Gdy będziesz widzieć, że omlet z jednej strony jest już zarumieniony przeżuć na drugą. Teraz możesz dodać szynkę oraz ser. Teraz złóż omleta na pół i smaż do momentu, w którym nabierze złotego koloru.
Obranie ziemniaki pokrój w cienki plasterki i osusz. Obierz również cebulę i pokrój w piórka. Po przygotowaniu tych składników rozgrzej patelnię z oliwą i wrzuć na patelnię.
Smaż, aż ziemniaki staną się miękkie i pamiętaj, że oliwa powinna zakrywać ziemniaki oraz cebulę. W tym czasie wymieszaj jajka na gładką masę i gdy ziemniaki z cebulą będą gotowe zalej je przygotowaną masą jajeczną.
Comments