Oto prosta i szybka w przygotowaniu przekąska z pieczarek, wystarczy dodać do niej trochę przypraw, chili i ma się idealny poczęstunek dla swoich gości. To jedno z tych dań, do których się wraca.
Grzyby umyć i oczyścić z niepożądanych części. Patelnie rozgrzać, naleć na nią olej. Czosnek przegnieść praską, połowę wrzucić na patelnie. Dodać paprykę chili, a następnie grzyby. Kiedy wszystko ładnie się przyrumieni dodać ocet balsamiczny i sos sojowy.
Następnie dorzucić cukier i tymianek. Delikatnie wszystko wymieszać, po czym dodać sól i pierz, i znów wymieszać. Całość należy dusić przez około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Danie można podawać na zimno jak i na gorąco, jest to fajna propozycja dla tych osób które chcą spróbować czegoś nowego, albo nie mają czasu na gotowanie. Na pewno warto go spróbować.
Comments