Przepyszna marchewka po koreańsku. Banalnie prosty i szybki przepis. Zdrowa i pełna witamin

Całość należy bardzo dokładnie wymieszać przy użyciu…własnych rąk. Na patelni podgrzewamy olej roślinny, uważając na to, aby nie doprowadzić go do wrzenia. Marchewkę w misce podlewamy olejem.

Całość ponownie dokładnie mieszamy (można już łyżką). Na końcu należy dodać posiekany czosnek. Tak przygotowaną sałatkę należy odstawić na 15 minut na bok.

Aby podkreślić smak można dodać szczyptę kolendry. Sałatka jest od razu gotowa do spożycia, ale warto jeszcze chwilę poczekać, dzięki czemu smak ziół będzie jeszcze bardziej wyrazisty. Warto jednak marchewkę przygotować wcześniej, aby móc odstawić ją w pierwszej kolejności na kilka godzin w temperaturze pokojowej.

Potem wstawia się ją na kolejne 3 do 4 godzin do lodówki, ponieważ jej smak będzie tym samym jeszcze lepszy. Przed samym podaniem do pikantnej marchewki warto dodać świeżej kolendry.

Czytaj dalej

Comments
Loading...
error: Treść zabezpieczona !!