Dzięki tej sztuczce z kurczakiem przygotuj kurczaka jeszcze łatwiej. Szybki, sycący obiad
2 356
piersi z kurczaka pokrojone na kawałki (400 g)
jogurt naturalny bez tłuszczu (1,5 szklanki)
curry w proszku (2 łyżeczki)
sól (1/4 łyżeczki)
Kurczak pieczony z warzywami
piersi z kurczaka pokrojone w kostkę
posiekana czerwona cebula (1 sztuka)
pokrojona papryka (1 sztuka)
pokrojona marchewka (1 sztuka)
brokuły (200 g)
sos mięsny
Do torebek należy włożyć pokrojonego kurczaka i napełnić je marynatą. Tak przygotowanego kurczaka można przechowywać do dwóch dni w lodówce lub kilka miesięcy w zamrażalniku. Każdą torebkę można podpisać, aby wiedzieć w czym kurczak został zamarynowany.
Wystarczy wtedy wyjąć zawartość i wrzucić na patelnię, do garnka lub do piekarnika. Nie trzeba oczywiście do wszystkiego używać filetów. Do powyższych dań nadadzą się także inne części kurczaka jak skrzydełka czy nogi.