Princesska z patelni – Każdy kawałek rozpływa się w ustach. Ciasto ze sklepu to już historia
Dużą łyżeczkę proszku do pieczenia należy wspólnie wymieszać z mąką i całość należy przesypać przez sito. Cukier, cukier waniliowy razem z jajkami należy umieścić w jednej misce i całość należy wymieszać blenderem przez około 4 minuty.
Do miski należy dodać przesianą wcześniej mąkę, aby móc wszystko wymieszać na niskich obrotach. Mleko razem z olejem roślinnym należy dodać do ciasta w misce. Ponownie mieszamy.
Patelnię do naleśników należy posmarować olejem roślinnym. Ciasto pieczemy na takiej patelni na małym ogniu, wlewając je chochelka i równomiernie rozprowadzając po całej powierzchni. Całość powinna być usmażona po obu stronach na złoty kolor.
Orzechy włoskie należy podsmażyć na patelni, a w następnej kolejności można poszatkować je przy pomocy blendera lub też samodzielnie nożem. Śliwki także należy poszatkować na bardzo małe części. Po przygotowaniu z ciasta naleśników należy pozostawić je do ostygnięcia. Całość warto przykryć talerzem, dzięki czemu ciasto pozostanie miękkie.
Przygotowanie kremu: gotowane, skondensowane mleko należy umieścić w misce razem z kilkoma łyżkami kwaśnej śmietany. Całość mieszamy najlepiej mikserem, ale można do tego użyć także trzepaczki. Dodajemy resztę śmietany, mieszamy i krem do ciasta jest już gotowy do dalszego użycia.
Jeden naleśnik kładziemy na talerzu, smarujemy go ciastem. Na to delikatnie kładziemy kolejny naleśnik i smarujemy go ciastem. Wszystko wykonujemy naprzemiennie, aż do czasu zużycia wszystkich warstw ciasta.
Pomiędzy warstwy kremu a ciasto z naleśnikami warto dołożyć śliwki oraz orzechy. Na samym końcu boki ciasta oraz wierzch należy posmarować pozostała ilością kremu. Idealnym wykończeniem będzie posypanie całej konstrukcji ciasta pozostałymi orzechami.