Szybko, zdrowo i smacznie: Urozmaicaj swoje śniadanie – ugotuj w ten sposób kaszę jaglaną, a nie zrobisz już jej w inny sposób.

W naszej rodzinie śniadanie tradycyjnie zaczyna się od owsianki. Dziś postanowiłam urozmaicić zwykłą kaszę jaglaną i ugotowałam ją według nowego przepisu, na jesienny sposób. Przypadł do gustu całej mojej rodzinie.

Składniki:

  • 200 g kaszy jaglanej
  • 400 ml mleka
  • 200 ml wody
  • 500-700 g dyni
  • 5 łyżek cukru
  • sól w razie potrzeby
  • 50 g masła

Przygotowanie:

Obierz dynię i pokrój w drobną kostkę o wielkości około 2×2 cm. Umieść dynię w naczyniu do pieczenia. Może być kwadratowy lub okrągły, takie jakie masz w domu. Dodaj kaszę jaglaną, cukier, sól do tej samej foremki. Następnie wlej mleko i wodę, a na wierzch połóż masło. Wszystko dobrze wymieszaj i wstaw formę z owsianką do piekarnika w temperaturze 180 stopni na 1 godzinę.

Za godzinę będziesz zaskoczony, jak pyszna będzie owsianka. Gotowane na parze i niesamowicie pyszne. Smacznego!

Comments
Loading...
error: Treść zabezpieczona !!