Rolada z kurczaka składa się z ogólnodostępnych produktów oraz jest dziecinnie prosta w przygotowaniu. Pożywna, pyszna i co najważniejsze nieskomplikowana.
Do przyrządzenia rolady można wybrać całego kurczaka lub po prostu tylko filet, w zależności od upodobań. To, w jaki sposób chcesz przyrządzić mięso na roladę, zależy od Ciebie. Można ugotować kurczaka z ziołami i warzywami albo udusić.
Gdy mięso będzie już uduszone (powinno to trwać do 35 minut). Zdejmij kurczaka z gazu i pozwól mu ostygnąć, a następnie oderwij mięso od kości. Kolejnym krokiem, jaki musisz wykonać, jest połączenie kurczaka z rozpuszczoną żelatyną i sokiem, która pozostała po duszeniu na patelni.
Po kilku godzinach kurczak powinien być gotowy, dlatego przetnij butelkę tak, aby nie uszkodzić mięsa, wyjmij, pokrój i ciesz się tym wyjątkowym smakiem.
Comments