Roladki pekińskie w cieście – znikają w mgnieniu oka. Mój popisowy przepis na niedzielny obiad

Roladki pekińskie w cieście to wyjątkowe danie, które w mgnieniu oka znika z talerzy moich bliskich.

Są proste i szybkie w przygotowaniu, a ich delikatny, soczysty smak z pewnością zapamiętasz na bardzo długo! Będą idealną przekąską i dodatkiem do dań obiadowych. 

Dlatego nie czekaj i już dziś przyrządź z nami to wyjątkowe danie. Poniżej przepis i sposób przyrządzania. Do dzieła! Zaczynamy!

Składniki na roladki:

  • 1 główka kapusty pekińskiej,
  • 60 gramów mąki,
  • 4-5 jaj,
  • szczypta soli,
  • czarny pieprz, sól do smaku,
  • olej do smażenia.

Składniki na nadzienie:

  • 2 dojrzałe, duże pomidory,
  • 150 gramów twardego sera,
  • 100 gramów szynki,
  • 1 łyżka majonezu,
  • szczypiorek,
  • czarny pieprz, sól do smaku.

Przygotowanie:

Z główki kapusty pekińskiej oddzielamy 9 liści. Wycinamy twarde części i rozbijamy tłuczkiem ich środek. Każdy liść przygotowujemy w ten sam sposób.

W misce ubijamy jaja, solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Mąkę przesiewamy i dodajemy do naczynia z jajkami. Mieszamy na gładką masę.

Liście kapusty maczamy w cieście i smażymy w głębokim, gorącym oleju po obu stronach. Przenosimy liście kapusty na ręcznik papierowy i usuwamy nadmiar tłuszczu.

W celu przygotowania nadzienia pomidory drobno siekamy, a szynkę kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce, a szczypiorek drobno kroimy.

Wszystkie składniki mieszamy w głębokiej misce. Doprawiamy do smaku wedle uznania. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy wszystkie składniki naszego nadzienia.

Niewielką ilość farszu umieszczamy na każdym liściu kapusty pekińskiej. Zawijamy dość ciasno w rolki.

Tak przygotowanie pekińskie roladki w cieście są gotowe.

Koniecznie podziel się tym przepisem ze znajomymi w mediach społecznościowych! Smacznego!

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!