Złociste roladki z kurczaka z tajemniczym nadzieniem. Polecam wyproóbwać przepis. Znikają ze stołu w kilka chwil

Złociste roladki z kurczaka i ich tajemnicze nadzienie. Musisz tego spróbować!

Pierś z kurczaka to produkt, który daje amatorom domowych kulinariów nieograniczone pole do popisu dla ich pomysłowości i kreatywności. Jest jedną z najlepszych opcji na smaczny obiad w rodzinnym gronie.

Wśród masy różnego przepisów warto wyróżnić pyszne roladki, które charakteryzuje przede wszystkim pyszne nadzienie z warzyw, orzechów włoskich oraz z roztopionego sera.

SKŁADNIKI:

Aby wykonać to danie potrzebujesz następujących składników:

  • 500 gram fileta z kurczaka,
  • 1 cebulę,
  • 1 marchewkę,
  • 100 gram sera śmietankowego topionego w bloku,
  • 40 gram orzechów włoskich,
  • 1 jajko,
  • olej słonecznikowy,
  • bułkę tartą,
  • czarny pieprz mielony i sól.

PRZYGOTOWANIE:

Rozpocznij od dokładnego umycia fileta z kurczaka, a następnie pokrój go na mniejsze części i rozbij tłuczkiem. Na koniec przypraw go przy użyciu pieprzu i soli. W kolejnym kroku obierz i posiekaj cebulę, a potem obierz i zetrzyj na grubej tarce marchew.

Później zacznij smażyć na małym ogniu cebulę w rondlu (dodaj olej słonecznikowy). Po kilku minutach dodaj tam również marchew i poczekaj aż dojdzie do miękkości. Nie zapomnij później doprawić to solą i pieprzem.

Teraz umieść tam pokrojony na małe kawałki (kostki) ser topiony. Stale mieszaj składniki, aż ser się dobrze roztopi, a masa stanie się całkowicie jednorodna.

Następnie przenieś zawartość patelni do dużej głębokiej miski i dodaj do wszystkiego dokładnie posiekane orzechy włoskie. Na koniec ponownie wszystko wymieszaj.

Na skraju rozbitego fileta z kurczaka umieść jedną łyżkę stołową nadzienia i przystąp do zwijania mięsa w rolkę.

Zawiń tak wszystkie kawałki mięsa. Wtedy zanurz roladki w roztrzepanym na głębokim talerzy jajku, a następnie  otocz ją w bułce tartej.

Przystąp do smażenia mięsa na rozgrzanym oleju. Postaraj przypiec je z każdej strony równomiernie. Gotowe roladki umieść na talerzu wyścielony papierem (najlepiej papierowy ręcznik), aby w ten sposób pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Gotowe! Mięso może podawać z domowej roboty sosem lub frytkami.

Comments
Loading...
error: Treść zabezpieczona !!