Jak zrobić pyszną zupę, którą każdy będzie się zajadał. Wskazówki które każdy musi znać.

Nadmierną ilość soli z zupy można usunąć za pomocą ziemniaka. Wystarczy włożyć go do garnka, a pochłonie on nadmiar słonego smaku.

Idealny smak zupy zapewni dodanie soli pół godziny przed końcem gotowania. W przypadku zupy rybnej są tą 3 minuty przed końcem.

Aby uzyskać pyszny rosół, należy dodać do niego całą cebulę i marchew, rezygnując z dodatku liścia laurowego.

Czosnek należy dodać do zupy na koniec gotowania. Dzięki temu zachowa on swój aromat oraz niezwykle cenne właściwości zdrowotne.

Do bulionu należy dodawać całą cebulę, upieczoną wcześniej w piekarniku, bądź opieczoną na ogniu. Dzięki temu wywar zyska piękny aromat, smak i barwę.

Comments
Loading...
error: Treść zabezpieczona !!