Ciekawostki Jak zrobić pyszną zupę, którą każdy będzie się zajadał. Wskazówki które każdy musi znać. Last updated wrz 14, 2022 2 864 Nadmierną ilość soli z zupy można usunąć za pomocą ziemniaka. Wystarczy włożyć go do garnka, a pochłonie on nadmiar słonego smaku. Idealny smak zupy zapewni dodanie soli pół godziny przed końcem gotowania. W przypadku zupy rybnej są tą 3 minuty przed końcem. Aby uzyskać pyszny rosół, należy dodać do niego całą cebulę i marchew, rezygnując z dodatku liścia laurowego. Czosnek należy dodać do zupy na koniec gotowania. Dzięki temu zachowa on swój aromat oraz niezwykle cenne właściwości zdrowotne. Do bulionu należy dodawać całą cebulę, upieczoną wcześniej w piekarniku, bądź opieczoną na ogniu. Dzięki temu wywar zyska piękny aromat, smak i barwę. WróćCzytaj dalej