Jak zrobić pyszną zupę, którą każdy będzie się zajadał. Wskazówki które każdy musi znać.

Podczas przygotowania zupy bez ziemniaków, lecz z dużą zawartością warzyw, należy do bulionu dodać kilka łyżek mąki. Wtedy zupa będzie smaczniejsza oraz gęstsza. Przed dodaniem mąkę należy podsmażyć z niewielką ilością oleju.

Do bulionów 15 minut przed gotowaniem należy dodać plaster twardego sera.

Podczas gotowania zupy należy usunąć z jej powierzchni pianę oraz tłuszcz. Należy robić to kilka razy. Aby zupa lub bulion były klarowne należy usunąć pianę, gdy tylko woda zacznie się gotować.

Jeśli piana podczas gotowania opadnie na dno naczynia, należy wlać szklankę zimnej wody. Dzięki temu piana uniesie się i będzie możliwa do usunięcia.

Podziel się z nami swoimi sposobami na przygotowanie wyjątkowej w smaku zupy. Może masz tajemnice, które znane są w Twojej rodzinie od lat? Napisz je w komentarzu.

Czytaj dalej

Comments
Loading...
error: Treść zabezpieczona !!