Składniki:
Przygotowanie:
Do wrzącej i posolonej wody włóż kapustę na kilka minut. Po tym czasie wyjmij ją, niech ochłonie .
Wymieszaj w dowolnym naczyniu mąkę z jajkami, majonezem oraz wybranymi przyprawami. Liście kapusty pokrój na mniejsze kawałki i zanurzaj w cieście.
Tak przygotowane mini kotleciki przysmaż na patelni do uzyskania złocistego koloru. Jeżeli posiadasz frytkownicę, spróbuj przygotować ją na głębokim oleju. Do przekąski możesz podać w małych miseczkach dowolny dip, sos serowy czy nawet ketchup. A to powinno przekonać nawet dzieci niejadki do spróbowania tej przekąski.
Taką przekąskę z kapusty można podać jako jedzenie na szybko tak zwane co nieco albo jako uzupełnienie obiadu. Uwiedzie serce nawet tych osób, które za kapustą nie przepadają.
Niezwykle prosty i szybki do przygotowania przepis zaskoczy domowników smakiem kruchej kapusty o aromatycznym zapachu.
Comments