Najpierw obieramy czerwoną cebulę i kroimy na półpierścienie. Wrzucamy do miski. Następnie dodajemy sól, cukier, ocet jabłkowy i wodę. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na 10-15 minut. Teraz gotujemy filet. Studzimy go i kroimy na małe kawałki. Potem płuczemy zioła, osuszamy i drobno siekamy.
Następnie gotujemy marchew. Studzimy ją, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Gotujemy jajka, studzimy je i rozdzielamy żółtka od białek. Ścieramy białka na grubej tarce, a żółtka na tarce o małych oczkach. Na koniec ścieramy ser na tarce o małych oczkach.
Do formowania sałatki można użyć pierścienia, np. od blachy do pieczenia (średnica ok. 20 cm). Pierwsza warstwa to kurczak.
Następnie nakładamy majonez. Druga warstwa składa się z ziół. Pamiętaj, żeby zostawić trochę ziół, aby udekorować sałatkę na koniec. Teraz odcedź płyn od marynowanej cebuli i ułóż ją, jako kolejną warstwę. Potem posmaruj majonezem. Kolejna warstwa składa się gotowanej marchwi. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Nałóż warstwę majonezu. Następnie odlej płyn z kukurydzy i ułóż ją, jako kolejną warstwę. Rozprowadź kukurydzę na powierzchni i posmaruj majonezem. Pamiętaj, żeby zostawić trochę kukurydzy, aby udekorować sałatkę na koniec.
Kolejne warstwy składają się z białek, majonezu, tartego sera, majonezu i żółtka. Pamiętaj, żeby zostawić trochę białek, aby udekorować sałatkę na koniec. Teraz pokrój pomidorki koktajlowe na połówki i poukładaj je na całym obwodzie sałatki.
Oliwki pokrój w kółka i ułóż je na wewnętrznym okręgu na sałatce. Następnie drobno posiekaj zioła i ułóż, jako trzeci okrąg na sałatce.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.