Kuracja oczyszczająca wątrobę – stosuję raz w miesiącu. Lekarze o tym nie mówią
136 889
Małe opakowanie rodzynek -150 g,
Woda – ok. 400 ml.
Na początku płuczemy rodzynki pod strumieniem zimnej wody. Następnie do rondelka lub patelni wlewamy przegotowaną wcześniej wodę i podgrzewamy ją do temperatury 100°C. Do wrzątku wrzucamy opłukane, suszone owoce i gotujemy je przez następne 20 minut.
Najlepiej robić to na małym gazie, aby płomień nie był za silny i mikstura nie wykipiała. Gotową mieszankę zdejmujemy z kuchenki. Teraz musimy poczekać, aby wywar odstał się przez noc.
Rano przelewamy powstały płyn do kubka, usuwając suszone owoce. Warto dodać, że odcedzony wywar posiada znacznie mniejszą ilość cukru niż same rodzynki.
Kuracja oczyszczająca wątrobę – stosujemy raz w miesiącu!
Przygotowany, lekko podgrzany wywar pijemy z samego rana, pół godziny przed pierwszym posiłkiem. Czynność tę powtarzamy w sumie przez 4 dni.
Po tym czasie z pewnością będziemy cieszyć się lepszym zdrowiem i przypływem sił witalnych.